Om repertoar og konserter

Musikken vi spiller i LUK

Lambertseter Ungdomskorps satser på et variert repertoar der medlemmene gjennom sin notekomité og dirigent velger musikken. Musikken vi spiller skal treffe en bred målgruppe og et størst mulig publikum. Vi har tilknyttet oss dyktige arrangører som arrangerer det som måtte ønskes - også våre dirigenter arrangerer stykker til oss. Vi legger også vekt på underholdningsverdien til musikken. 

Publikum vil høre Lambertseter Ungdomskorps spille musikk de ikke vanligvis forbinder med korps. Vi er ikke fremmed for å synge både i gata og på konserter. 

Seminar - et av årets høydepunkter
Første eller andre helg i november hvert år reiser vi på seminar til Sanngrund i forbindelse med øving til nyttårskonserten. Fredag er  sosialisering det viktige, og ofte en perfekt anledning for nye medlemmer til å bli kjent. Vi bor gruppevis på hytter langs Glommas bredder. Mange av hyttene har lange tradisjoner bla. når det gjelder menyen denne kvelden. Lørdagen har vi gruppeøvelser - ofte med innleide instruktører. De forskjellige gruppene øver i hyttene frem til middag. Deretter er det festmiddag i hovedhuset. Søndag har vi fellesøvelse, hvor vi hører hvor gode vi har blitt/ikke blitt i løpet av lørdagen.

Nyttårskonsertene

Nyttårskonserten er LUKs årlige høydepunkt. I en årrekke har Symra kino vært arena den andre søndagen i januar når LUK inviterer til en showpreget nyttårskonsert. Siden Symra kino ble nedlagt i forbindelse med bygging av nytt senter på Lambertseter, har vi fra 2008-2019 holdt konserten i Abildsø Misjonshus. Januar 2020 ble nyttårskonserten holdt i Bøler kirke. På nyttårskonsertene har korpset flettet inn gjesteartister og egenprodusert underholdning. Alt fra Melodi Grand Prix til Gospel, fra Elvis til The Platters, men også "prima ballerinaer", Riverdance, korsang og barberere fra Sevilla. Kort sagt: Humoren har stor plass i Lambertseter Ungdomskorps. Bare den som kommer på neste nyttårskonsert får se hva vi finner på da.

Nyttårskonserten 2023

Årets konsert ble avholdt i Fellesskapshuset på Abildsø. Vi innså at vi har blitt så mange at vi fremover må finne større lokaler. Konserten hadde navnet LUK har reisefeber med en musikalsk reise rundt i verden.

Nyttårskonserten 2022

Årets konsert ble avholdt senere enn planlagt på grunn av pandemien, nærmere bestemt 3. april. Konserten het LUK på Broadway og ble spilt i Kolben. Det var en herlig blanding med musikk fra kjente og kjære musikaler i velkjent LUK stil, med både sang og dans. 

Nyttårskonserten 2020

Årets konsert var en reise gjennom TV historien, og vi tror at alle aldre fant låter de kjente igjen. Konserten hadde selvfølgelig navnet LUK @ TV og ble holdt i Bøler kirke.

Nyttårskonserten 2019

Årets program besto av en avdeling med musikk fra verdensrommet og en avdeling med musikk fra jorden. Vi spilte bla. Windows of the world.

Nyttårskonserten 2018

 Årets program bestod av en avdeling med litt utradisjonell og en avdeling med enda mer utradisjonell korpsmusikk. Som vanlig bød konserten på overraskelser som de som har vært på LUK konsert før vet.

Nyttårskonserten 2017

Årets nyttårskonsert ble som vanlig holdt i Albildsø Misjonskirke. Dette året var tittelen "Godt & blandet. Søtt salt og syrlig" Underholdningsmusikk med gags.

Nyttårskonserten 2016

Denne gangen var temaet "LUK BACK". I 2016 var vi 50 år og i den anledning så vi oss tilbake på hva vi har gjort og spilt de siste 50 årene.  Allsidighet og variasjon oppsummerer vel de siste 50 årene. Vi har spilt, sunget og danset. 

Nyttårskonserten 2015

Nordisk tråd. En musikalsk reise i de nordiske landene. Musikken fra Norden er variert og god. LUK spilte kjente og ukjente stykker. I årets utgave av LUK's nyttårskonsert fikk man alt fra klassisk til tango!

Nyttårskonserten 2014

LUK ala carte. "Et musikalsk festmåltid!"
I år var temaet mat og musikk.

Nyttårskonserten 2013

Årets tema for Nyttårskonserten var "Og nå sport.." Sportskommentator for kvelden var Susann Goksør Bjerkrheim. Musikken var basert på stykker relatert til sportens verden.

Nyttårskonserten 2012

Årets tittel var "Må vi danse?", basert på det populære tv-showet "Skal vi danse"

Nyttårskonserten 2011

Tema for konserten var "På grensen til allsang".

Dirigenten - vår musikalske leder


LUK har fått ny dirigent høsten 2019 - Jarle Storløkken
Jarle er både gitarist, komponist og dirgent og har vært innom oss tidligere som vikardirigent. Fra august 2019 er han vår faste dirigent. Jarle har mastergrad i komposisjon og arrangering fra Universitetet i Oslo. Har gjort tre komplette storbandprosjekter med musikken til henholdsvis Pat Metheny, Scott Henderson/Gary Willis (Tribal Tech) og John Scofield, sistnevnte prosjekt med John Scofield selv som gjestegitarist under Kongsberg Jazzfestival 2009. 

Tidligere dirgenter: 

Sebastian Haukås 
Sebastian er fra Bergen, men flyttet til Oslo for å studere ved Norges Musikkhøgskole. Han jobber nå som trompetist i Forsvarets Stabsmusikkorps i Oslo. I tillegg til å være en klassisk skolert trompetist, liker han å utforske andre musikalske sjangre, enten som trompetist eller som storbandleder. 

Jon Terje Svendsen 
Jon Terje har Diplomutdanning i orkesterdirigering fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har bla. dirigert Sundsvalls Kammarorkester på en kritikerrost CD for Naxos. Semifinalist i Orchestre de Cadaquès dirigentkonkurranse i Spania. 

Freddy Bagge 
Freddy er utdannet klarinettist, og har igjennom mange år vært en av våre mest brukte musikere ved forskjellige teatre og i større og mindre band. Nylig spilte han altsax i Oslo Groove Company hvor han også tidligere har vært medlem. Han har også lang erfaring som dirigent for skole- og amatørkorps fra hele landet. Han har fått ansvaret med å lede oss frem til og med nyttårskonserten 2017. 

Erik Eilertsen 
Gjennom jubileumssesongen 2016 har vi hatt Erik Eilertsen som musikalsk leder. Med Erik som leder har vi gjort enda noen steg opp musikalsk. 

Per-Harald Molvig 
Fra høsten 2011 fikk LUK ny dirigent ved navn Per-Harald Molvig. Han ga seg våren 2015. Vi takker han for 4 flotte år hos oss! 

Lars Igesund 
Fra april 2005 til september 2010 var Lars Igesund LUK's dirigent. Han hadde veldig god kjemi med oss, dro oss videre og hadde like tanker og meninger som oss om veivalgene LUK skulle ta. Lars Igesund er tubaist og har utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Han har i en årrekke jobbet som produsent, for bla. Marinemusikken og Oslo String quartet.

Stein Wilsbeck 
Fra januar 2002 til høsten 2004 var Stein Wilsbeck vår dirigent. 

Dag Olaf Foss 
Dag Olaf Foss var dirigent i LUK i 17 år. Han overtok som dirigent i 1984 etter en periode med forholdsvis hyppig skifte av dirigenter. Korpset var på jakt etter en dirigent med en "kjemi" som stemte med korpset - ikke altfor seriøs, men heller ikke useriøs. Samtidig måtte han akseptere at LUK er en utpreget sosial gjeng. Dag har i ettertid blitt æresmedlem i LUK.
Søk
Driftes av Styreportalen AS